Maj 2018

08.05.2018

Howdy,

Ett stort grattis till alla er som red Blueberry Cup, oavsett placering. Vid sådana här tillfällen ansluter jag mig till gamle Coubertin, grundaren av de olympiska spelen "Det viktigaste är inte att vinna utan att göra sitt bästa", och det vet jag att ni gjorde allihop.

​En eloge till alla som gjorde tävlingen möjlig, alla funktionärer, ingen nämnd ingen glömd.

​Tävlingar ja. Det var väldigt mycket diskussioner inför Blueberry Cup om underlag, utrymme för sekretariat, placering av framridningsbana etc. på något sätt känner jag att ryttare har blivit en smula bortskämda. Det gäller alla ryttare oavsett disciplin, alltså inte bara westernryttare. Det måste vara ridhus, perfekt underlag, framridningsbana i direkt anslutning till arenan, bra ljudanläggning, kafeteria med stort utbud m.m.

​WRUs första tävling och KM, gick på något som närmast liknade en parkeringsplats och på hårdstampat grus. Solen sken och alla hade roligt. Vi hade faktiskt en inbjudnings tävling på Granbacken våren 85 på en äng. Det regnade och vi red i regnkläder, och sekretariatet var i en husvagn. Efteråt dukade vi långbord på logen och åt en het chilligryta och drack medhavda drycker. Hösten samma år hade vi en tävling med dåvarande Stockholmsklubben som inbjudna. Det var också en naturupplevelse. Trailbanan gick delvis ute i skogen. Till och med SM har gått utomhus ibland. Jag tror det var SM 91 då vi tävlade på Lissma gård. Utomhusarena, amerikansk domare och regnskurar. Vi fick lov att rida i regnkläder men inför reiningen sa Per Larsson, "är det SM så är det" han tog av sig jackan och red. När det sen var min tur sa jag "kan Per så kan jag" och tog av mig jackan. Då började det regna. Jag hade en tunn vit skjorta, och plaskvåta tunna vita skjortor blir nästan genomskinliga. Till och med domaren log.

​Jag har ridit på utomhusarenor, små mörka ridhus, Helsingborgs stora internationella anläggning, globen (uppvisning) m.m.

​Vad vill jag då komma med denna utläggning? Jo, ni som tävlar, fokusera inte för mycket på underlag, hindrens beskaffenhet, framridningsbanan etc. utan gå in och rid och ha roligt. Även om ni inte placerar er, välter grinden, snavar över bommar, ta ett djupt andetag när du kommer ut och krama om din häst. Det kommer fler tävlingar. Min gamle långrittskamrat Karsten Brodin sa alltid "man ska ha roligt med skinnlapparna (hästarna)". Att ha roligt har alltid varit min ledstjärna. Jag har haft väldigt roligt med mina hästar.

​Det var allt för den här gången. Krama era hästar och lycka till i fortsättningen.

Lasse

Western Riders Uppland
Alla rättigheter reserverade 2018
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång